Snijd de boter in blokjes. Zeef 150 g zelfrijzend bakmeel in een mengkom en voeg de basterdsuiker, zout en het ei toe. Kneed er een soepel deeg van. Bestuif het werkblad met het overige bakmeel en vorm hierop van het deeg een 4 cm dikke deegrol. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht 160 °C). Snijd de deegrol in ca. 30 plakken van ½ cm dik en verdeel ze over 2, met bakpapier beklede, bakplaten. Snijd elk blokje fudge in 4 plakjes. Druk op elk deegrondje een plakje fudge en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Dit recept is speciaal voor Lonka ontwikkeld door Who’s Cooking, Roosendaal.