Verwarm de oven voor (190C) en bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier, zodat je straks makkelijk het brood eruit kunt pakken. Snijd elk blokje fudge in 3 stukjes, bewaar 10 stukjes voor bovenop. Was de appel en snijd deze, zonder de appel te schillen, in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe dit samen met de fudge in een kom en meng hier kaneel en bruine suiker doorheen. Maak het deeg door de bloem, karnemelk, baksoda en het zout goed te mengen. Het makkelijkste is om dit met een keukenmachine te doen, want het is wel wat plakkerig. Bestrooi het werkblad goed met bloem en leg het deeg hier op. Kneed de stukjes fudge en appel door het deeg. Maak een langwerpig brood van het deeg en doe dit in de vorm. Druk de overige stukjes fudge in het deeg. Bak het brood ongeveer 35 minuten gaar en bruin. Laat het suikerbrood tenminste 5 minuten afkoelen in de vorm.