Rozenthee met soft nougatbas2020-06-08T10:45:26+00:00
Project Description
Rozenthee met Soft Nougat
Ingrediënten
100 g suiker
60 ml water
1 el gedroogde eetbare rozenblaadjes
1 zakje thee met een rode kleur (zoals hibiscus of bosvruchten)
125 ml volle melk
Gedroogde rozenblaadjes en gemalen rozenblaadjes
Voor erbij: 1 stukje Lonka Soft Nougat Peanuts & Fruits
Bereidingswijze
Vijzel een handje rozenblaadjes fijn met een vijzel tot poeder. Zet even apart voor de garnering. Voeg suiker en water toe in een pannetje. Laat op laag vuur inkoken, tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat de gedroogde rozenblaadjes enkele minuten in het suikerwater trekken. Zeef vervolgens de blaadjes uit de siroop en vang de siroop op in een afsluitbare fles. Verdeel een bodempje van de siroop in je glas en schenk hier kokend water bij. Voeg het theezakje toe en laat de thee vijf minuten trekken. Klop de melk op met een melkschuimer en verdeel over de thee. Garneer met gemalen rozenblaadjes en nog wat hele gedroogde rozenblaadjes. Lekker met Lonka Soft Nougat Peanuts & Fruits.
Deel dit recept
Caramel Sea Salt MacchiatoAnnette Visser2019-09-04T08:24:55+00:00